Imatge del cartell de l’exposició

Una de les imatges curioses de l'exposició "Els inconformistes" de Martin Parr.

Una de les imatges curioses de l’exposició “Els inconformistes” de Martin Parr.

[La Virreina] Centre de la Imatge de Barcelona fins el 27 de juliol ens ofereix uns dels treballs primerencs del fotògraf britànic Martin Parr. Un recorregut pel món d’una comunitat rural en total declivi.
Com es pot llegir en el programa de l’exposició:
“La Virreina Centre de la Imatge presenta l’exposició Els inconformistes, un retrat que el fotògraf Martin Parr (Epsom, Regne Unit, 1952) va realitzar als pobles tèxtils de West Yorkshire i els seus habitants a mitjans dels anys setanta.

Poc després de sortir de l’Escola de Belles Arts el 1975, Martin Parr es va proposar fotografiar Hebden Bridge, un petit poble del comtat anglès de Yorkshire, per documentar una forma de vida tradicional que entrava en declivi. Susie Mitchell, que es convertiria més tard en la seva esposa, es va unir a ell i va començar a escriure sobre els habitants de la zona, les comunitats rurals i una església metodista que Martin va fotografiar durant cinc anys. Entre tots dos van compondre un document excepcional que suposa una autèntica sorpresa per als amants de l’obra del fotògraf anglès i per als aficionats al format de reportatge tradicional.

El títol de la mostra fa referència a les esglésies metodistes i baptistes que caracteritzen aquesta zona de Yorkshire i defineix l’esperit independent dels seus habitants. Amb les seves fotografies, Martin Parr documenta la vida quotidiana dels treballadors de les fàbriques tèxtils, els miners de les mines de carbó, els grangers de les muntanyes i els criadors de coloms.

L’exposició, que reuneix 75 fotografies en blanc i negre que el fotògraf anglès va realitzar a Hebden Bridge, Crimsworth Dean i altres pobles de West Yorkshire entre 1975 i 1980, es podrà visitar a La Virreina Centre de la Imatge fins al pròxim 27 de juliol.

Martin Parr és una figura clau del món de la fotografia reconegut per la seva brillant sàtira de la vida contemporània. Autor de prop de vuitanta llibres de fotografia, inclosos Common Sense (2002), Our True Intent Is All for Your Delight (2003), i Life’s a Beach (2013), les seves obres es troben a les col.leccions de museus d’arreu del món, com al Getty Museum de Los Angeles, el Museum of Modern Art de Nova York (MoMA) i la Tate Modern de Londres.”

__ATA.cmd.push(function() { __ATA.initVideoSlot('atatags-370373-6146715d7a43f', { sectionId: '370373', format: 'inread' }); });
__ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-26942-6146715d7a480', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Anuncis', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacitat', } } }); });

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: