Fotografies trobades de Jordi Socías

 

 

Títol de la foto:" Cornualles" - Jordi Socías

Títol de la foto:” Cornualles” – Jordi Socías

Jordi Socías – Fotografies Trobades.

Acostumats a veure tot tipus d’exposicions fotogràfiques d’autors i temàtiques diverses molt interessants i recomenables però sovint de fotogràfs de gran nivell d’àmbit internacional, veure una petita retrospectiva de quaranta anys d’imatges d’un fotògraf català amb una mirada molt peculiar ja de per sí ha de ser una proposta recomenable.

Fins el 26 d’abril de 2015 [La Virreina] Centre de la imatge ens ofereix la possibilitat per recrear-nos amb selecció d’imatges ben curioses del fotògraf Jordí Socías.

Les fotografies de Jordi Socías (Barcelona, 1945) han omplert diaris i revistes des que, l’any 1972, va convertir una càmera fotogràfica en el seu instrument de treball i, sense deixar d’aprendre ell mateix, va començar a ensenyar a les persones que miraven les seves obres en què consisteix l’art de mirar. El seu primer mestre va ser el cinema. I de la mà de Godard i dels directors de la Nouvelle Vague es va endinsar en el món de la imatge per acabar descobrint la fotografia gràcies a grans noms (de Cartier-Bresson a William Klein, de Man Ray a Richard Avedon) que li van fer evident que la imatge té un llenguatge i que les fotografies s’han de saber llegir. Ell mateix és, avui, un mestre.

En les sales de La Virreina Centre de la Imatge Jordi Socías ens ensenya una tria de les fotografies que ha fet durant prop de quaranta anys: retrats, imatges que ens parlen de la història recent d’un país i moltes altres que han aparegut davant dels seus ulls en un moment o altre de la seva carrera; imatges trobades que ens ensenyen a veure més enllà de la realitat més evident.

(Text extret del portal de La Virreina – Centre de la Imatge)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: