Redescobrir Maria Lassnig

Maria Lassnig in New York, 1968

Maria Lassnig in New York, 1968

La Fundació Antoni Tàpies de Barcelona ens ofereix fins el 31 de maig la possibilitat de redescobrir algunes de les obres més personals de l’artista austríaca Maria Lassnig.

Qui fou Maria Lassnig?

Maria Lassnig (8/09/1919, Kappel am Krappfeld, Carinthia -6/05/2014, Viena, Austria) Fou una artista visual coneguda pels seus autoretrats i per la seva teoria de “la consciència corporal”.

Va ser la primera artista femenina en guanyar el Premi Estatal de Grand Austria el 1988. Va viure i es va dedicar-se a donar classes d’art a Viena bona part de la seva vida, del 1980 fins a la seva mort el 2014.

—————-

Autoretrats on el seu propi cos i el dels objectes i animals hi són presents. Dibuixos, pintures, aquarel·les i altres materials, material inèdit provinent del seu propi estudi.

L’estètica crua i al mateix temps molt humana d’alguns quadres pot recordar a Lucian Freud. Són impactants i directes.

Tota la informació de l’exposició a l’enllaç Maria Lassnig -de la Fundació Tàpies

En destaquem el següent fragment:

L’exposició de la Fundació Antoni Tàpies deixa de banda el període dels “ismes”, tal com els anomenava Maria Lassnig [2] —surrealisme, tachisme, informalisme, i les influències alemanyes i parisenques dels anys formatius—, per concentrar-se en el treball creat a partir de la dècada de 1970 i durant l’estada a Nova York, quan el concepte de “consciència corporal” va arribar a la seva màxima expressió, acompanyat dels seus escrits i pel·lícules d’animació. Maria Lassnig va escriure: “Només m’haig de protegir parcialment del món exterior, és a dir, que si m’assec davant d’una taula amb pomes, la veig realment i la pinto, només hi intervinc com una mena de tenalles de ferro que penetren en la taula òptica com omòplats emocionals”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: