La Barcelona del PSUC

La Barcelona del PSUC

La Barcelona del PSUC

El passat 26 d’abril va finalitzar l’exposició temporal “La Barcelona del PSUC” de varis autors a la galeria d’art Barcelona Visions.

Com indica la mateixa pàgina de la galeria:

“LA BARCELONA DEL PSUC”

“La importància de la fotografia en la recuperació de la memòria d’aquesta ciutat, juntament amb la important activitat del PSUC com a fenòmen mobilitzador de la ciutadania, ens possibilita realitzar una exposició plena de contingut històric i social a través de la recuperació / visualització del fons de fotografies que l’arxiu del PSU ha anat aglutinant.

Hi trobarem imatges de diferents tipologies i formats. De gent i militants anònims o de professionals de la fotografia que en el seu moment van fer el seguiment d’aquesta rica activitat del Partit.

La intenció és mostrar els originals tal i com es conserven en el fons arxivístic, en molts casos encara per catalogar. Així doncs trobarem formats diferents, estils variats i no estils, suports diversos i materials en estat de conservació molt diferents, però que ens sembla que és interessant de mostrar tal qual els trobem.

No és una exposició per apreciar la qualitat tècnica de les imatges, sino per apreciar la qualitat i quantitat d’activitat que El Partit va ser capaç de tirar endavant amb centenars, milers de barcelonins i barcelonines implicades i amb el paissatge dels diferents indrets de la ciutat com a escenari.”

Una interessant exercici per recuperar la memòria fotogràfica d’un partit i la seva relació amb una ciutat com Barcelona plena de canvis i d’anhels de llibertat en l’època de la transició democràtica.

Barcelona amaga un petit teixit de galeries d’art. Barcelona Visions prop del Museu Picasso, del MEAM i del nou Museu de les Cultures és  una autèntica descoberta ja que està especialitzada en fotografia i cada exposició és un aposta diferent per temàtiques plenes d’interès com ho va ser la mostra dedicada al món dels germans Muñoz Ramonet i que ens vàrem fer ressò en aquest bloc. I com també serà de gran interès la mostra que el proper 4 de maig inagurarà i dedicarà a Joan Guerrero.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: