Unseen – Jessica Lange a l’Arts Santa Mònica

Jessica Lange ens presenta el seu projecte fotogràfic a l'Arts Santa Mònica.

Jessica Lange ens presenta el seu projecte fotogràfic a l’Arts Santa Mònica.

És prou coneguda la trajectòria cinematogràfica de l’actriu nordamericana Jessica Lange però potser pocs coneixíem la seva faceta fotogràfica. A través de l’exposició “Unseen. Jessica Lange” en tenim l’oportunitat.

L’Arts Santa Mònica de Barcelona fins el 28 de juny ens dóna l’oportunitat de conéixer d’aprop una petita mostra d’alguns treballs significatius.

Com ens recorda el magazine d’oci Time out i la pròpia informació de l’Arts Santa Mònica:

“El 1967, Jessica Lange obté una beca de la Universitat de Minnesota per estudiar fotografia, però els avatars de la vida estudiantil la duen a Espanya i a París, on decideix donar preferència a  l’art dramàtic abans que a la pràctica fotogràfica. És aleshores que comença la seva carrera com a actriu, que la porta a convertir-se en protagonista de pel·lícules emblemàtiques i a rebre dos Oscar com a millor actriu per les seves actuacions a ‘Tootsie’, el 1983 i a ‘Blue Sky’, el 1995.

No serà però fins més endavant, a primers anys 90 (quan Sam Shepard li regala una ‘Leica’ M6), que Jessica Lange reprengui la seva activitat fotogràfica. Enregistra les seves imatges en el decurs dels seus viatges: Estats Units, França, Finlàndia i Itàlia són alguns dels països que recorre, tot i demostrar una especial predilecció per Mèxic ‘per les seves llums i les seves grans nits’, com ella mateixa destaca.

Aquesta exposició, reuneix 134 fotografies realitzades els darrers vint anys. S’articula en dues sèries: ‘Things I see’ i ‘Mexico, on scene’. Gran part d’aquestes fotografies no han estat mai exposades i es presentaran per primer cop.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: