El barri perdut

L-abans-i-el-despres-del-barri“El barri perdut” és una exposició que es pot visitar (si no es prorroga uns dies més) fins el proper 29 de novembre.

La història de Barcelona és també la història d’una ciutat mutant que ha anat canviant alguns barris segons dictava els propis canvis urbanístics i les pròpies decisions històriques del moment.

En el primer quart dels S.XX la creació de la Via Laietana va suposar un gran trasbals i la destrucció i transformació de tot un barri.

El barri perdut

Segons la informació de la pròpia mostra:

La plaça Nova i el barri de la Catedral (1908 -1958)

L’exposició El Barri Perdut. La plaça Nova i el barri de la Catedral és una producció de l’Associació de Festes de la Plaça Nova, emmarcada en les celebracions del 4 ¼, 425 anys de les Festes de Sant Roc de Barcelona al barri de la Catedral. Una visió del barri que va néixer a redós de les muralles romanes de la ciutat i al voltant de la plaça Nova —que va esdevenir el centre social, comercial i festiu de la ciutat durant més de sis segles— i de les terribles conseqüències que l’obertura de la Via Laietana, primer, els bombardejos del 30 de gener de 1938, després, i l’obertura de l’avinguda de la Catedral, més tard, van suposar per a veïns i comerços i per a una manera de viure, de treballar, de festejar i de relacionar-se que, en ple centre de la ciutat, era excepcional. I, d’altra banda, la mostra explica com les Festes de Sant Roc, com a tradició i patrimoni de tot Barcelona, encara són el testimoni viu d’aquest «barri perdut».

Una oportunitat per conèixer una mica més la història de les transformacions de Barcelona i d’un barri amb prou personalitat.

On? La Casa dels Entremesos

+info a: El barri perdut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: