Actrius catalanes del S.XX

wall_big_Exposici_n__Actrius_catalanes_del_segle_XX__en_Palau_Robert_de_Barcelona

La història del teatre català no seria el mateix sense la important presència, treball, i la petjada que han deixat diferents actrius d’ahir i d’avui de l’escena catalana.

Un recorregut a través d’imatges històriques,cartells, videos i textos pel protagonisme que la veu de les dones actrius han donat al convuls segle XX.

Actrius catalanes del Segle XX

Segons Palau Robert:

“El paper destacat de la dona, tant en el teatre com en altres àmbits al segle XX, reflecteix un fenomen contemporani, una situació de canvi que és el resultat de profundes transformacions culturals El protagonisme creixent de les dones coincideix amb un moment esplendorós per a la dramatúrgia i el teatre del país.

Les actrius catalanes han representat, després de superar la condició gairebé de maniquí o d’atractiu de cartell, tots els papers de l’auca (empresàries, directores, estrelles, etc.). El teatre actual no seria el mateix sense un segle XX amb un protagonisme rellevant de les dones.

El relat expositiu porta a l’aproximació a grans actrius com ara  Margarida Xirgu, Elena Jordi, Mary Santpere, Matilde Almendros, Assumpció Balaguer, Montserrat Carulla, Carlota Soldevila, Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Vicky Peña, Emma Vilarasau, entre moltes altres. Aproximació que es  concreta des de diverses perspectives, que passen tant pels rols que han protagonitzat com pel record deixat a la premsa o les il·lusions i les connotacions que han representat en cada moment històric.”

On? Sala 3 del Palau Robert

Fins quan? Fins el 28.03.2016

Una curiosa exposició recomenable sobretot per aquells que gaudeixin del món escènic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: