Cara a cara o l’univers del retrat

Retrat de Toni Catany extreta de www.galeriasdeartebarcelona.com

Retrat de Toni Catany
extreta de http://www.galeriasdeartebarcelona.com

La Fundació Foto Colectania ens ofereix fins el 13 de febrer de 2016 una nova interessant retrospectiva centrada en l’univers del retrat, una tipus d’imatge que ja forma part de la història de la fotografia.

CARA A CARA. El retrat a la Col·lecció Foto Colectania

Segons el propi portal de la Fundació:

fins al 13 de febrer de 2016, la Fundació Foto Colectania mostra la força del retrat a la fotografia a través d’una selecció de més de cent obres de 48 fotògrafs de la seva pròpia col·lecció, algunes de les quals es presenten per primera vegada al públic. La diversitat d’aquesta selecció neix de sumar al retrat d’estudi -l’aproximació més comuna sobre aquest gènere- la instantània de la fotografia de carrer. Una llicència que permet descobrir treballs que s’acosten a la temàtica des d’òptiques tan diferents, i de vegades tan oposades, com la racionalitat, el control, la complicitat, l’espontaneïtat o l’atzar. El retrat està contemplat a vegades com un enfrontament en què el fotògraf ha de vèncer, com és el cas d’Humberto Rivas; altres vegades com un procés de seducció, com en les fotografies de Leopoldo Pomés; o una experiència tan intensa com entrar en estat de trànsit. Aquest últim és el cas d’Alberto García-Alix que en paraules pròpies descriu: “A mi, les fotos que realment m’agraden són les que faig quan estic en trànsit. Si no he viscut aquest trànsit, si la sessió ha sigut anodina, les fotos podran resultar bones, però no tindré la sensació d’haver-les fet “.

“L’exposició “Cara a cara” no pretén ser un recorregut pel gènere del retrat en la fotografia, però sí que vol mostrar exemples destacats de fotografia espanyola i portuguesa des dels anys cinquanta fins a l’actualitat a través de la col·lecció de la Fundació Foto Colectania.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: