Black Box: artesania fotogràfica de Hiroshi Sugimoto

La Fundació Mapfre de Barcelona en la seva Sala d’Exposicions de la Casa Garriga i Nogués ens ofereix fins el 8 de maig la possibilitat de passejar-nos per diverses col·leccions i treballs del fotògraf japonès Hiroshi Sugimoto multipremiat, nascut a Tokio ara fa 68 i actualment afincat a Nova York.

Sota el nom de “Black Box” la Fundació Mapfre exposa algunes de les sèries fotogràfiques més conegudes.

És una exposició molt recomanable sobretot pels qui gaudeixen de l’Art de la fotografia. I és Sugimoto és un autèntic artesà de la imatge. No utilitza cap tècnica digital, només mètodes tradicionals on destaca un gran virtuosisme tècnic.

Imatges captivadores, suggerents on destaca la sèrie de retrats de figures de cera de personalitats històriques amb una versemblança amb els personatges reals que posa la pell de gallina.

Sugimoto se’l considera un dels grans fotògrafs contemporanis amb una tècnica prodigiosa. Fins i tot el grup U2 en va utilitzar una de les seves icòniques imatges per un dels seus darrers treballs.

Hi ha imatges que recorden al vell concepte  de “la Natura morta”, gènere molt reconegut en el món de la pintura i on “el temps reposat – congelat” d’algunes obres fan recordar aquest tipus de quadres on la reflexió sobre allò volàtil o transcendent-intranscendent és molt destacable, i conviden a un cert estat de calma per veure’ns a nosaltre mateixos d’una altre manera.

Una mostra per descobrir un mestre contemporani de la fotografia.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: