El valor d’una mirada – de Francesc Esteve

El carretó, al mercat de Sabadell. Desembre de 1961. Foto: Francesc Esteve

Redescobrir el treball de fotògrafs singulars del S.XX de Catalunya que en diferents períodes han retratat la història de les darreres dècades a casa nostra és el que diverses institucions i museus han realitzat els darrers anys.

L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, conegut per ser un dels centres de referència d’ensenyament reglat de formació en l’àmbit de la Fotografia, li dedica en el vestíbul del centre una retrospectiva al veterà fotògraf sabadellenc Francesc Esteve.

Com ens indica el web d’aquest Institut:

“L’IEFC presenta l’exposició Francesc Esteve, el valor de la mirada, un recull de fotografies significatives de Barcelona i la seva àrea metropolitana fetes entre els anys 50 i 60 del segle XX. La mostra és representativa dels principis argumentals i estètics d’un autor que va desenvolupar com a propis dins de la tendència de la seva època; uns documents fotogràfics que formen part de la nostra memòria col·lectiva.

L’exposició es complementa amb l’adaptació en format audiovisual de la seva sèrie fotogràfica titulada Oda, de 2017. Aquesta obra està composta per fotografies realitzades en diferents èpoques, des dels anys 40 fins a l’actualitat, que adapten en poema L’oda infinita de Joan Maragall.

Amb aquesta mostra, l’IEFC dóna reconeixement i projecció a una de les autories fotogràfiques que han establert i assentat el curs de la nostra cultura fotogràfica i que, per diverses raons, no han rebut la divulgació merescuda, com és el cas del fotògraf sabadellenc Francesc Esteve i Soley (1932).”

Francesc Esteve, el valor de la mirada

On?Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

IEFC: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona

De dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 h.

Fins el 16.03.2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: