El mestre que va prometre el mar…

L’espai mirador del Museu Marítim de Barcelona ens apropa a una classe de l’època de la segona república i ens fa descobrir l’emotiva història del mestre Antoni Benaiges que va prometre als seus alumnes d’una escola rural d’un poblet de Burgos que anirien a veure el mar.

Com ens indica el web del Museu:

“Aquesta és la història d’una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els nens i nenes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. La promesa la va fer un dia d’hivern de l’any 1936. Els va prometre el mar… (Francesc Escribano).

Exposició sobre Antoni Benaiges, mestre republicà de Mont-roig del Camp, que seguía les tècniques pedagògiques de Célestin Freinet. La metodologia de treball consistia a editar a l’escola unes petites publicacions o ‘quaderns’ a partir dels dibuixos i els textos lliures que feien els nens i nenes, i que eren un reflex de la seva manera de viure i d’entendre el món: sobre la família, les amistats, la població, els paisatges, les festes, les excursions, els viatges, els jocs, el folklore… La impremta, doncs, passava a tenir un paper essencial a l’aula: era l’instrument que permetia materialitzar, copsar, veure i tocar tot el que s’aprenia. Els quaderns de Bañuelos de Bureba eren el Gestos i el Recreo.”

A partir de la història punyent d’aquest humil mestre, l’exposició ens transporta uns temps molt concrets on es va poder impartir un model educatiu diferent i innovador en un ambient no gens fàcil.

És una exposició emotiva i recomanable.

Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar

On? Museu Marítim de Barcelona – Espai Mirador – gratuït

Fins el 13.03.2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: