K de Kubrick

Hi ha cineastes i sobretot pel·lícules que formen part de la cultura popular del S.XX. Es converteixen en icònics, referents i la seva obra i trajectòria i l’extens material que ha generat acaben formant part de centres d’exposicions, museus i centres d’Art.

És el cas d’Stanley Kubrick, un nom de la història del cinema en Majúscules, que fins el 31 de març hi ha temps de visitar al CCCB la interessant retrospectiva que li dedica i una de les més curioses i destacades de la darrera temporada d’exposicions a Barcelona.

Destaquem en paraules del web del CCCB:

“Les pel·lícules d’Stanley Kubrick són famoses pels efectes especials i la innovadora composició pictòrica. A l’exposició hi ha diverses peces de material de gravació amb què treballava Kubrick: càmeres portàtils i d’estudi, una taula de muntatge Moviola i una selecció d’objectius de càmera, entre les quals hi ha un objectiu Zeiss ultraràpid amb què es van filmar les escenes il·luminades amb espelmes a la pel·lícula Barry Lyndon.

Els projectes que Stanley Kubrick no va poder dur a terme, com ara Napoleon i The Aryan Papers, també hi són representats en tot detall. El material recollit propietat del director mostra com d’avançades estaven tant la recerca com la preproducció d’aquesta pel·lícula sobre l’emperador francès i de l’adaptació cinematogràfica de la novel·la Wartime Lies, de Louis Begley.”

Stanley Kubrick

On? CCCB

fins el 31.03.2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: