Maspons al MNAC

Oriol Maspons, Bicicleta (Eivissa), c.1954. Museu Nacional d’Art de Catalunya, dipòsit de l’artista, 2011. © Arxiu fotogràfic Oriol Maspons, VEGAP, Barcelona, 2019

La gran exposició temporal del MNAC del 2019 ha estat protagonitzada pel fotògraf Oriol Maspons que en el seu dia va deixar tot el seu llegat fotogràfic al Museu. Han hagut de passar uns anys perquè el Museu pogués treballar a fons aquell material i poder presentar en forma de gran retrospectiva.

La mostra distribuïda en tres grans apartats des de l’època amateur fins als primers treballs professionals passant pels grans treballs en el món de la publicitat, moda i premsa gràfica.

Últims dies per veure aquesta gran retrospectiva.

Segons el web del Museu:

“Oriol Maspons va exercir un paper clau en la renovació del llenguatge fotogràfic a Espanya a les dècades de 1950 i 1960.

Primera gran exposició retrospectiva sobre l’obra del fotògraf barceloní Oriol Maspons que permetrà fer un recorregut per més de quatre dècades d’intensa activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat, contextualitzant-ne la producció i donant suport a la recerca en la recuperació de material documental –llibres, revistes, caràtules de discos, etc.–, per conèixer també el destí final de les fotografies de l’autor.”

Oriol Maspons, la fotografia útil / 1949-1995

On? MNAC

fins 12.01.2020

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: