Gosé, l’il·lustrador de la Modernitat

Xavier Gosé

Xavier Gosé i Rovira (Alcalá de Henares, 1876 – Lleida, 16 de març de 1915) fou un dibuixant i pintor català. Se’l considera una de les figures assenyalades de la il·lustració europea d’inicis del segle XX. La seva estètica, a mig camí entre l’Art Nouveau i l’Art Déco, ens situa davant un artista exquisit i elegant que va saber retratar com ningú el modus vivendi de la societat parisenca dels primers quinze anys del segle XX. (font: viquipèdia)

El MNAC ens ofereix l’oportunitat de redescobrir la figura de Xavier Gosé un magnífic il·lustrador que va triomfar a París gràcies als seus excel·lents dots com a il·lustrador satíric i de l’alta costura francesa. (font: MNAC)

Coincidint amb el centenari de la mort de l’artista, aquesta mostra retrospectiva, organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, reuneix prop de 300 obres, entre pintures, dibuixos, revistes, il·lustracions de moda i vestits d’alta costura. L’exposició recrea l’univers estètic de Gosé, amb la Barcelona modernista i el París de la Belle Époque com a teló de fons. (font: http://www.cultura.paeria.cat)

Xavier Gosé – il·lustrador de la modernitat

On? MNAC

Fins quan? Fins el 20 de març de 2016

Una bona exposició temporal per redescobrir un gran dibuixant únic i elegant.

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.